Groepenkast vervangen

De groepenkast vind je meestal in de meterkast van uw huis en bevat de belangrijkste onderdelen die nodig zijn voor een veilige elektrische installatie. De  stroom uit het elektriciteitsnet komt binnen in de groepenkast en deze verdeelt de stroom over de groepen die u nodig hebt in uw huis. Hoe meer elektrische apparaten in uw huis, hoe meer groepen u nodig heeft om de stroom veilig te verdelen.

Een groepenkast heeft altijd beveiligingen tegen kortsluiting of overbelasting. Dit zijn de zekeringen of (installatie)automaten van meestal 16 Ampere. Als de hoeveelheid stroom die gevraagd wordt op die groep meer is dan 16 Ampère dan zal de installatieautomaat die groep uitschakelen. Dit is de eerste beveiliging.

Behalve deze beveiliging bevat een moderne meterkast ook altijd meerdere aardlekschakelaars van meestal 30mA. Deze beveiliging is heel gevoelig en treedt in werking als er een gevaarlijk grote stroom weglekt. Als de aardlekschakelaar uit springt kan je er vanuit gaan dat er iets fout gaat.

Een aardlekschakelaars kunt u in de groepenkast makkelijk herkennen aan een testknop. We raden aan om minimaal 1 keer per jaar de aardlekschakelaar te testen met deze tesknop. Als uw groepenkast nog niet voorzien is van aardlekschakelaars die alle groepen beveiligen dan is uw groepenkast aan vervanging toe. Kijk hieronder voor de prijslijst voor het vervangen van uw groepenkast.

Aktieprijzen

In de onderstaande tabel vindt u onze aanbiedingen voor de vervanging van uw oude groepenkast. Alle kasten zijn eenvoudig uit te breiden, zijn voorzien van een hoofdschakelaar, aardlekbeveiligingen en voldoen aan de veiligheidsrichtlijnen.

 
Groepenkast metInclusief BTW v.a.
3 lichtgroepen
€ 499,-
4 lichtgroepen€ 519,-
5 lichtgroepen€ 539,-
6 lichtgroepen€ 569,-
9 lichtgroepen€ 849,-

Uw bestaande groepenkast uitbreiden kan ook. Deze uitbreiding wordt dan in uw eigen kast gemonteerd

Uitbreiden metInclusief BTW v.a.
1 lichtgroep€ 109,-
2 lichtgroepen€ 129,-
1 kookgroep 2P (2x230V)€ 134,-
1 kookgroep 3P (400V)€ 164,-

Hebt u al een eenvoudig uitbreidbare groepenkast dan zijn de tarieven nog lager. Bel voor een actuele prijs 050-3120795.

Bovengenoemde prijzen zijn gebaseerd op een standaard meterkast in de stad Groningen. Bel of mail en refereer bij uw bestelling naar bovenstaande actieprijzen! Ook uw overige elektrotechnische werkzaamheden voeren wij uit tegen scherpe tarieven.

In sommige gevallen hebt u misschien nog een aardpen nodig. Een aardpen die past bij bovengenoemde groepenkasten kost € 75,- inclusief montage en exclusief BTW. ( € 90,75 inclusief BTW en montage)

Op zoek naar advies of een offerte?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!