Klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing gaat veel verder dan afzonderlijke installaties voor  koelen of verwarmen.

Verwarmen is een basisfunctie en praktisch ieder pand is ervan voorzien. Wil je meer comfort? Dan kunnen koelinstallaties worden toegepast. Hiervoor worden vaak aircosystemen toegepast.

Wanneer deze beide functies in één systeem zijn samengebracht dat ook de ventilatie in een gebouw verzorgt dan spreken we van een klimaatbeheersingssysteem. In veel gevallen is dan ook de luchtvochtigheid te reguleren.

Klimaatbeheerssytemen zijn geavanceerde systemen met een geavanceerde regeling die ervoor moet zorgen dat de verschillende onderdelen optimaal functioneren.

In de praktijk komt het nog wel eens voor dat afzonderlijke geplaatste verwarmings- en koelsystemen elkaar tegenwerken. Hierdoor wordt onnodig veel energie verspilt. Met een geïntegreerd klimaatsysteem voorkomt u dit.

Moderne klimaatbeheersingssystemen zijn voorzien van energiebesparende voorzieningen (zoals warmtewielen of kruisstroom wisselaars) die er voor zorgen dat warmte of koude uit de afgevoerde ventilatielucht worden herwonnen voordat deze naar buiten wordt afgeblazen.

Van Marum adviseert u graag over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Op zoek naar advies of een offerte?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!