Nieuwe groepenkast

Van Marum Installateurs verzorgt zowel kleine als grote projecten. Ook als particulier kunt u natuurlijk bij ons terecht. Wij plaatsen of vervangen regelmatig groepenkasten of meterkasten in zowel bestaande woningen als nieuwbouw woningen. Een moderne groepenkast zorgt ervoor dat uw woning op een veilige manier van stroom wordt voorzien.

Waarom vervangen

Heeft u een woning van vóór 1975 en is de groepenkast nog niet vervangen? Dan is de kans groot dat uw installatie geen aardlekschakelaar heeft. Dit is inmiddels verplicht en volgens de huidige richtlijnen zijn zelfs 2 aardlekschakelaars verplicht. De aardlekschakelaar zorgt ervoor dat de stroom wordt uitgeschakeld bij een defect in de elektriciteit of als er kortsluiting ontstaat. Dit is dus veel veiliger. Verder mogen er nog maar maximaal 4 groepen worden geplaatst achter 1 aardlekschakelaar. Ben je van plan om de groepenkast te laten vervangen? Laat ons dan ook kijken naar de bedrading in uw huis. Als ook die verouderd is is het misschien verstandig om ook de bedrading geheel of gedeeltelijk te laten vervangen.

Erkend installateur

Het vervangen of plaatsen mag alleen gedaan worden door een erkend installateur. Ook mag de hoofdschakelaar alleen door een erkend installateur worden verzegeld. Ook is het belangrijk dat de nieuwe groepenkast voldoet aan alle wetten, regels en veiligheidseisen. Tot slot is het handig om te kiezen voor een groepenkast die later, als het nodig is, makkelijk uit te breiden is. Van Marum Installateurs is op de hoogte van de laatste regels, wetgeving en veiligheidseisen en wij plaatsen uitsluitend met A-merk groepenkasten.

Uitbreiden groepenkast

Heeft u al een meterkast die is uitgevoerd met aardlekschakelaars maar zijn er in de laatste jaren behoorlijk wat elektrische apparaten bij gekomen in uw huishouding? Of gaat u verbouwen of een nieuwe keuken plaatsen? Misschien is het dan verstandig om uw groepenkast uit te breiden. Wij kijken graag naar de mogelijkheden voor uw woning.

Op zoek naar advies of een offerte?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!