Zonnepanelen GKV Assen

Recent hebben wij zonnepanelen geplaatst op de kerk in Kloosterveen, Assen. Deze vrijgemaakt gereformeerde kerk ‘Het Lichtpunt’ in een nieuwbouwwijk in Assen heeft een modern kerkgebouw waarbij de dakconstructie is opgebouwd uit verschillende gedeelten. Omdat de ligging van het schuine dak-gedeelte niet gunstig was qua vorm en constructie is ervoor gekozen om de panelen te plaatsen op het platte dak. Onder de panelen is een aluminiumconstructie gemaakt. Het systeem is voorzien van ballast zodat het niet kan opwaaien. Op deze manier zorgt de hoek van de panelen voor een optimaal rendement en zijn er geen constructieve veranderingen nodig geweest voor de bevestiging.

Opbrengst zonnepanelen

De techniek van zonne-energie ontwikkelt zich snel. De laatste 10 jaar is het rendement en de duurzaamheid van de panelen enorm toegenomen. Ook de moderne omvormers zorgen voor een zo optimaal mogelijk opbrengst van de panelen. Niet alleen nu maar ook in de toekomst en worden de panelen een zeer gunstige financiële investering. Om de opbrengst van de panelen de optimaliseren zijn er optimizers geplaatst onder de panelen. Dit kastje zorgt ervoor dat elk paneel de maximale opbrengst doorgeeft aan de omvormer. Zonder deze optimizers zou het paneel met de minste opbrengst in serie geschakeld zijn en daarmee de opbrengst voor alle panelen binnen het systeem bepalen.

Omvang installatie

Op het platte dak van de kerk hebben wij 44 panelen kunnen plaatsen. Vanwege de kosten is gekozen voor standaard ‘blauwe’ panelen. Bovendien is er van beneden af gezien geen zicht op de zonnepanelen en was een cosmetisch aspect daarom niet belangrijk. Per paneel is de opbrengst te monitoren via een uitleessysteem.

Op zoek naar advies of een offerte?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!