Rookmelders

Van Marum installateurs biedt u ook installaties voor brandveiligheid. We leveren en plaatsen professionele goedgekeurde rookmelders voor een scherpe prijs. We baseren ons op de recentste normen en regelgeving (NEN2555 voor woningen en NEN2535 voor bedrijfspanden).

Sinds 2003 geldt de verplichting dat nieuw te bouwen woningen voorzien worden van rookmelders op het lichtnet. Rookmelders zijn overigens niet verplicht in bestaande woonhuizen. Soms eist de gemeente wel om deze voorzieningen aan te brengen. Maar ons gezond verstand raadt u aan om geen onnodig risico te lopen en deze melders in ieder woonhuis toe te passen.

Behalve rookmelders kunt u ook gebruik maken van hittemelders. Deze melders reageren niet op rook maar op hitte. Dit kan handig zijn in ruimtes met vochtige dampen  zoals een keuken of een stoffige ruimte met een bijvoorbeeld een wasdroger.

Voor studentenpanden en panden voor kamerbewoning hebben wij robuste, betrouwbare en betaalbare systemen beschikbaar. Klik hier voor een aanvraag of aanvullende informatie.

Wist u dat?
…het menselijk reukorgaan niet functioneert als men slaapt? Slachtoffers van brand komen vaak om het leven als gevolg van rookontwikkeling. De rook kan mensen in drie minuten verstikken.  Het gehoor werkt echter wel tijdens de slaap. Daarom is een geluidsalarm de enige manier om de bewoners te waarschuwen en ze tijdig te laten vluchten.

Behalve brandmeldsystemen plaatsen wij ook ontruimingsinstallaties of combinaties van brandmelding en ontruiming.

 

Op zoek naar advies of een offerte?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!